Sunday, April 12, 2020

Diana Danielle Tidak Setuju Kedai Gunting Rambut Dibuka Semasa Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan


Kerajaan telah memutuskan untuk menambahkan beberapa sektor supaya beroperasi sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Antaranya ialah perkhidmatan gunting rambut yang mengundang pelbagai respon daripada masyarakat.



Buka lah nailspa sekali, potong kuku potong rambut.. kan best! 😑 Buat sementara waktu ni gunting2 rambut ni trim je la sikit2 kat rumah. Senget benget pun paling2 org luar abg grabfood je yg nampak, habis PKP mintak la ane tu potong mcm beckham ke ronaldo ke gorila ke buat la. Kalau tak nak another cluster from a hair salon TAK PAYAH BUKAK. Lagi satu HAL nak manage barbers and salons. Tak ingat lagi ke corona virus ni ramai sgt yg asymptomatic - mereka tiada symptoms, batuk selesema semua takde sihat dan kuat - tapi mereka ni silent killers - kerana mereka tak bergejala mereka tak tahu pun mereka ni positive! So dia pun main pass pass virus tu ke orang lain, dan sebab tu la saya rasa it wont work. Lepas tu gunting dan shaver yg abang barber guna tu dia share dgn semua org. Kalau sehari 50 customers, seminggu gunting tu dah berjasa utk 350 orang yg mungkin bergejala hik hik, berani ke share share tempat duduk gunting towel semua tuhhh?. . You’re opening the society up for another cluster case and then what? Kalau kat hospital pun org bergejala tak jujur, ni kan nak bagitau abang barber tu “Um encik saya (batuk) bergejala kotzzzz” 🙄. Then we’ll have to hear the news that we will need to extend 2 more weeks then 4 then 6 weeks then we all starve cause some of us need to cut some hair 🥳
A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb) on
Ini termasuklah seorang pelakon, Diana Danielle memuatnaik satu posting di Instagramnya, @dianadanielleb baru-baru ini bahawa dia tidak setuju dengan pihak kerajaan mengenai perkara tersebut.

Buka lah nail spa sekali, potong kuku potong rambut...kan best! Buat sementara waktu ni gunting-gunting rambut ni trim je la sikit-sikit dekat rumah. Senget benget pun paling-paling orang luar abang grabfood je yang nampak, habis PKP minta lah ane tu potong macam Beckham ke Ronaldo ke gorila ke buat lah. Kalau tak nak another cluster from a hair salon TAK PAYAH BUKAK. Lagi satu HAL nak manage barbers and salons. Tak ingat lagi ke coronavirus ni ramai sangat yang asymptomatic - mereka tiada symptoms, batuk selesema semua takde sihat dan kuat - tapi mereka ni silent killers - kerana mereka tak bergejala mereka tak tahu pun mereka ni positive! So dia pun main pass pass virus tu ke orang lain, dan sebab tu la saya rasa it won't work. Lepas tu gunting dan shaver yang abang barber guna tu dia share dengan semua org. Kalau sehari 50 customers, seminggu gunting tu dah berjasa untuk 350 orang yang mungkin bergejala hik hik, berani ke share share tempat duduk gunting towel semua tu? You're opening the society up for another cluster case and then what? Kalau kat hospital pun orang bergejala tak jujur, ni kan nak bagitau abang barber tu "Um encik saya (batuk) bergejala kotzzzz". Then we'll have to hear the news that we will need to extend 2 more weeks then 4 then 6 weeks then we all starve cause some of us need to cut some hair.

Rata-rata ramai warganet bersetuju dengan pendapat Diana Danielle. Dari pandangan Ohmedia pula, apa yang Diana cakap tu memang betul sebab Ohmedia risau apabila kedai gunting rambut kembali beroperasi, pekerja dan pelanggan akan menanggung risiko yang mereka senang dijangkiti dengan wabak ini.

OHMEDIA: APA PENDAPAT KORANG PULA? CUBA KORANG SHARE DEKAT KOMEN.

Sumber: Instagram

+ Baca respon pembaca bersetuju dengan pendapat Diana Danielle di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media

No comments:

Post a Comment