Thursday, April 16, 2020

Individu Hantar Gambar Bogel Melalui Mesej Peribadi, Gadis Balas Main Khurafat!


Zaman sekarang ni ramai pengguna media sosial terutamanya lelaki mengambil kesempatan dengan menghantar gambar tidak senonoh melalui mesej peribadi (Personal message/Direct Message). Biasanya korang akan buat apa kalau dapat  mesej macam tu?

Mestilah korang block akaun atau terus buat report polis kan? Psst! Berbeza dengan tindakan seorang wanita ni. Dia cuma gunakan shawl berwarna kuning dan jarum jer gais. Lepas ni, kaum perempuan bolehlah guna tips dia untuk elakkan kejadian seperti ni.

Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Ain April telah diganggu oleh individu yang menghantar gambar kemaluannya. Apa yang lagi menarik, Ain membalas mesej tersebut dengan secara main khurafat.


Pergh! Terus insaf lelaki tu. Kah! Jadi, korang gunakanlah media sosial ni dengan cara yang betul dan bukannya melakukan seperti ini. Buat malu jer! Kan elok kalau kita berkongsi sesuatu yang baik kepada orang ramai. InsyaAllah, orang lain pun akan ikut kebaikan kita.

OHMEDIA: HAA TAHUPUN TAKUT!

Sumber: Facebook

+ Baca respon pembaca tak suka kaki pervert di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media

No comments:

Post a Comment