Wednesday, April 8, 2020

Mira Filzah Kongsi Tips Bagi Muka 'Breakout' Ketika PKP, Hanya Gunakan Ais Batu Je!


Wah, patutlah selama ni wajah Mira Filzah nampak flawless! Baru-baru ini, pelakon jelita berkongsi tips di Instagramnya, @mfmirafilzah bagi seseorang yang sedang mengalami muka 'breakout' ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Nak tahu apa tipsnya? Jom kita tengok!

Here’s a tip. Have you tried ice facial? Senang je, ambil ice cubes dan gosok slowly/gently around your face. Ice cubes can soothe pimples, soften your skin, gives radiant glow, tighten pores, less dark circles and many more. You girls can just google! Macam Mira, haha Mira tertinggal semuaaaa barang dkt rumah KL. Makeups and skin care products. Yang ada basic skin care je, just cleanser and mist. So what I do is, DIY natural skin care routine at home! Try lah k ice facial ni. Best!

Menurut Mira, kebaikan ice facial ni adalah untuk melegakan jerawat, melembutkan kulit, memberi wajah nampak berseri, mengetatkan pori-pori, mengurangkan lingkaran hitam dan banyak lagi. Kalau korang perasan sebelum kita makeup, mesti mak andam suruh kita guna ais kan? Haa, sebenarnya nak bagi look tu nampak glowing dan naik seri tau!



RMO selfie. Jarang jarang nak bergambar sekarang ni 😅 . . Mira ada terbaca dkt Twitter, ramai kata muka breakout teruk sepanjang duduk rumah. Yes, Mira pun. For someone yg jarang ada pimples, tiba tiba, ada two to three small pimples on my face. Terkejut kita! 😅 Everyday makan Luna, vit C, madu dgn habbatus sauda. (For immune system yessss, during this RMO rajin2 lah makan supplements k.) Eh ada pulaaakkkk jerawat comel . . But sokay my dear, don’t panic. Maybe you need to check on your daily routines. Skin care routine is one thing, other routines pun kena check juga. Avoid oily foods, drink plenty of plain water, and avoid touching your face too much . . Here’s a tip. Have you tried ice facial? Senang je, ambil ice cubes dan gosok slowly/gently around your face. Ice cubes can soothe pimples, soften your skin, gives radiant glow, tighten pores, less dark circles and many more. You girls can just google! Mcm Mira, haha Mira tertinggal semuaaaa barang dkt rumah KL. Makeups and skin care products. Yg ada basic skin care je, just cleanser and mist. So what I do is, DIY natural skin care routine at home! Try lah k ice facial ni. Best! 🧊🥰
A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

Mira ada terbaca dekat Twitter, ramai kata muka breakout teruk sepanjang duduk rumah. Yes, Mira pun. For someone yang jarang ada pimples, tiba tiba, ada two to three small pimples on my face. Terkejut kita! Everyday makan Luna, vitamin C, madu dengan habbatus sauda. (For immune system yessss, during this RMO rajin-rajin lah makan supplements k.) Eh ada pulaaakkkk jerawat comel. But sokay my dear, don’t panic. Maybe you need to check on your daily routines. Skin care routine is one thing, other routines pun kena check juga. Avoid oily foods, drink plenty of plain water, and avoid touching your face too much .

Ohmedia faham ramai diantara gadis-gadis di luar sana sedang mengalami muka 'breakout' teruk bila duduk rumah walaupun sudah makan supplement. Kulit muka Mira pun sama tau! Tips yang lain juga korang kena check adalah jauhi makanan berminyak, banyakkan minum air kosong banyak dan elakkan bersentuh dengan muka korang. Apa yang paling penting, tukarkan cadar katil, sarung bantal dan selimut dengan kerap. Semoga bermanfaat!

OHMEDIA: PATUTLAH MIRA FILZAH NAMPAK SANGAT FLAWLESS, NI JER TIPSNYA!

Sumber: Instagram

+ Baca respon pembaca minat Mira Filzah di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media

No comments:

Post a Comment