Thursday, April 16, 2020

Oh! Media Kongsi Function Mini Aircond Buatkan Netizen Rasa Nak Beli Satu!


Bagi mereka yang mengikuti Ohmedia dekat Instagram, pasti mengetahui yang Ohmedia suka berkongsi apa sahaja alat yang digunakannya untuk panduan pengikutnya. Bukan hanya berkongsi jika barang itu baik, tetapi turut berkongsi jika barang yang dibeli itu kurang berguna agar orang lain tak tertipu. Lagipun instagram Ohmedia ni macam Just Khai (bagi mereka yang ikuti Ohmedia dari awal). Jadi, dia akan berkongsi apa sahaja untuk korang.

Baru-baru ini, Ohmedia ada kongsikan satu alat 'mini aircond' yang dibelinya di Lazada. Maklumlah musim PKP ni memang shopping dekat Lazada citer dia! :p


Sejuk je ditemani angin sepoi-sepoi bahasa. Tu la “mini aircond” yang korang retweet banyak kali hari tu kat Twitter. Lampu dia RGB tau?! Haha 😂

Jangan la expect lepas pakai ni bilik yang panas berdengkang boleh sejuk macam tiba-tiba ada aircond 3HP melekat kat dinding! Tu budak-budak kat Twitter punya logik. Haha. Banyak cantik muka hang kalau macam tu melingkup la tokey aircond tu.

Walaupun seller tulis “mini aircond” tapi sekarang dia dah tukar jadi mini air cooler, ia sebenarnya ada kipas yang besar (macam kipas kat PC) dan fungsi air purifier bersama filter kat dalamnya. Filter tu boleh dikeluarkan untuk dicuci dan korang perlu basahkan dulu untuk rasa sejuk atau lagi bagus lepas basahkan tu, terus bekukan dalam freezer sebelum digunakan.



Benda tu sekadar membantu je bila bilik dah ada aircond, jadilah bertambah sejuk la bila direct terus arah ke korang. Kalau bilik tak ada aircond, memang dia akan bagi feeling sejuk macam aircond pun kalau korang bekukan filter dia sebelum guna tapi tentulah tak kekal lama sejuknya tu.

Apapun keadaannya, kulit tak kering sebab sentiasa ada keluar air yang melembapkan udara. Kalau letak pewangi dalam tu, jadi wangilah bilik korang tu.

Itu sahaja OM nak share kali ni. Kalau nak link Lazada untuk benda ni, tengok kat IG Stories lah ya sementara masih ada.




Amacam? Ini pula respon dari pengikut setia Ohmedia di Instagram.



Kalau perasan mesti akan ada soalan 'ambil gambar guna phone apa ni min?', selalu sangat orang tanya. Jadi kalau korang nak tahu lebih lanjut, jangan segan silu dan follow je terus Ohmedia di Instagram ok?! Muah ciked!



‪Sejuk je ditemani angin sepoi-sepoi bahasa. Tu la “mini aircond” yang korang retweet banyak kali hari tu kat Twitter. Lampu dia RGB tau?! Haha 😂 . Jangan la expect lepas pakai ni bilik yang panas berdengkang boleh sejuk macam tiba-tiba ada aircond 3HP melekat kat dinding! Tu budak-budak kat Twitter punya logik. Haha. Banyak cantik muka hang kalau macam tu melingkup la tokey aircond tu. . Walaupun seller tulis “mini aircond” tapi sekarang dia dah tukar jadi mini air cooler, ia sebenarnya ada kipas yang besar (macam kipas kat PC) dan fungsi air purifier bersama filter kat dalamnya. Filter tu boleh dikeluarkan untuk dicuci dan korang perlu basahkan dulu untuk rasa sejuk atau lagi bagus lepas basahkan tu, terus bekukan dalam freezer sebelum digunakan. . Benda tu sekadar membantu je bila bilik dah ada aircond, jadilah bertambah sejuk la bila direct terus arah ke korang. Kalau bilik tak ada aircond, memang dia akan bagi feeling sejuk macam aircond pun kalau korang bekukan filter dia sebelum guna tapi tentulah tak kekal lama sejuknya tu. . Apapun keadaannya, kulit tak kering sebab sentiasa ada keluar air yang melembapkan udara. Kalau letak pewangi dalam tu, jadi wangilah bilik korang tu. . Itu sahaja OM nak share kali ni. Kalau nak link Lazada untuk benda ni, tengok kat IG Stories lah ya sementara masih ada. . #ohworkspaces #OhmediaNewToy
A post shared by Oh! Media | #StayAtHome (@ohmedia) on

+ Baca respon pembaca yang tertarik dengan perkongsian Ohmedia di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media

No comments:

Post a Comment