Wednesday, August 19, 2020

Awas Penyebab Stres, Lama-Lama Boleh Bawa Penyakit, Ini Cara Korang Kenal Pasti & Tips Hadapi

 


Di zaman serba mencabar macam sekarang ni, bermacam benda boleh mengundang stres. Bermacam sebab menjadi punca stres ini boleh mengundang masalah kesihatan lain di kemudian hari. Sebab tulah kena kenalpasti apa yang buat korang stres dan cuba selesaikan sebaik mungkin.

1. Nak makan mana? 




Nampak macam kecil tapi besar juga kesannya kepada hubungan suami isteri, kekasih, keluarga ataupun kawan-kawan. Iyalah, bukan senang nak puaskan selera semua orang dalam satu masa.

Solusi:
Buat sistem giliran untuk decide tempat makan mengikut hari. Bergilir-gilir bagi cadangan, so tak adalah sorang je puas hati, yang lain makan hati!

2. Masalah duit setiap hujung bulan



Duit, duit di mana kau duit?! Memang jadi masalah biasa, apatah lagi bila gaji setiap bulan tak diuruskan betul-betul. Jawabnya, setiap tengah bulan terpaksalah ikat perut atau makan mee segera, maklumlah dah tershopping sakan masa sale awal gaji!

Solusi:
Wajibkan buat rekod wang tunai. Catatkan apa sahaja tujuan untuk elak bajet lari. Dari situ boleh tahu ke mana duit terbang setiap bulan.

3. Traffic jam




Satu lagi dilema untuk penduduk di kota besar. Keluar awal pagi pun sesak, balik pun sesak, mana tak stres nak hadap hari-hari?

Solusi:
Rancang perjalanan sebaik mungkin untuk elak traffic jam. Kalau perlu, pindah rumah untuk jimatkan masa perjalanan. Boleh juga pilih alternatif pengangkutan awam seperti LRT, MRT atau bas.

4. Konflik tempat kerja




Bos pilih kasih? Kawan sekerja bawa mulut jaja cerita bukan-bukan? Kerja melambak tapi gaji tak naik-naik? Bermacam-macam lagilah konflik di tempat kerja boleh buat stres difikirkan. 

Solusi: 
Komunikasi dan kekal tenang serta tidak mudah melatah membolehkan kita berdepan dengan apa jua masalah. Yang penting jangan buat keputusan masa marah, nanti sesal tak sudah.

5. Syok main game, layan movie tup-tup internet buat hal!




Bayangkan punyalah susah nak sampai level game favourite korang, atau tengok syok layan filem aksi, fighting ataupun movie seram, tiba-tiba semuanya stuck sebab internet buffer. Memang boleh trigger stres tiba-tiba!

Solusi : 
Kini dengan Digi Postpaid Start, korang akan nikmati kelajuan tanpa had ketika berinternet. Yang penting, internet pelan ini menyediakan 365 hari Internet pantas setahun. Digi juga ada Internet laju tambahan setiap hari dengan Internet Bonus 365. Senanglah lepas ni nak buat apa pun cepat je. Tahu-tahu siap.



Satu lagi yang bestnya pelan ni adalah, tak ada lagi kuota dibahagikan untuk weekdays atau weekend. Selain tu, korang bebas gunakan mana-mana apps tanpa ada had, sepanjang hari. Semua pun boleh, tak perlu topup lain untuk guna app tambahan.

Untuk menghargai pengguna pelan ini, Digi juga tawarkan Bonus Kekal Bersama, boleh cecah 20GB tambahan tu, siapa tak nak?

#JimatMax dengan Digi Postpaid Start dan dapatkan sehingga 50GB Internet berkelajuan tinggi, hanya RM58 je sebulan! Harga yang cukup berpatutan dengan penjimatan berganda, serius rugi tak subscribe.
Untuk pelanggan pelan ni, nikmati movie atau drama dengan Akses Premium Viu, Dim Sum dan Mubi dengan hanya RM1! Macam tak percaya murah dia. Kalau nak topup Internet tambahan pun, RM1 juga untuk 1 GB. Tak perlu lagi spend banyak untuk bil Internet.

Untuk maklumat lanjut, lawati Digi Online Store atau kiosk Digi berhampiran anda untuk bertukar pelan asal atau boleh juga beralih telko. Jangan tunggu lagi, #JimatMax dan #JomStart hari ini!




Apa pandangan anda tentang perkara ini? sila komen di bawah ye! Terima Kasih!!!!
Sumber: Oh! Media

No comments:

Post a Comment